Thrustmaster TSS Handbrake+ Sparco Mod

In samenwerking met het Italiaanse Sparco heeft Thrustmaster een robuuste handrem die tevens als sequentiële schakelpook fungeert op de markt gebracht. De Thrustmaster TSS Handbrake+ is geschikt voor zowel de PC als de Playstation 4 en Xbox. Let wel op, de TSS Handbrake is alleen geschikt voor de PC. Zorg er bij de aankoop dus voor dat je let op de uitvoering, is het plus uitvoering of niet.

De TM TSS Handbrake+ is onderdeel van het Thrustmaster ecosysteem en sluit naadloos aan op je Thrustmaster racestuur. Heb je een Playseat of rig (cockpit)? Dan bevestig je de handrem makkelijk met dank aan de hard mount optie. Je kan er ook voor kiezen om de losse klem van Thrustmaster apart aan te schaffen zodat je de TSS ook op een bureau of tafel kan bevestigen.

Met een paar simpele schroeven kan je de handrem in verschillende posities zetten zodat je deze volledig naar eigen wens kan gebruiken tijdens het driften door de bochten in de nieuwste race spellen.

Thrustmaster TSS Handbrake+ Sparco Mod

1 Twee in één: Handrem + Sequentiële Schakelpook

De TSS handrem en sequentiële schakelpook is een twee in één element voor je TM T300 set. Je haalt hiermee dus een schakelpook en handrem in één in huis. Je kan het apparaat alleen niet als schakelpook en handrem tegelijk gebruiken. Er zit een schakelaar op de TSS Handbrake+ waarmee je instelt of je hem als handrem of schakelpook gebruikt. Je kan dit wel met één druk op de knop tijdens het racen switchen.

De Thrustmaster TSS Handbrake+ Sparco Mod beschikt net als de Thrustmaster T300 RS over H.E.A.R.T. wat is ontwikkelt door Thrustmaster.

Lees meer over: HallEffect AccuRate Technology

1.1 De Handrem

De TSS is een progressieve handrem van 4kg. Dit houdt in dat hoe verder je de handrem intrekt, hoe zwaarder de weerstand wordt. Je kan de rem in twee verschillende standen zetten. Je kan hem verticaal zetten voor een rally-modus. Zoals de fervente racers waarschijnlijk al weten noem je dit zo omdat in deze er dan hetzelfde uitziet als in rally auto’s. De tweede stand waarin je de handrem kan zetten is de GT-Modus, dan staat de handrem is horizontale stand.

1.2 De Schakelpook

De schakelpook functie is sequentieel en dus (zichtbaar) geen bak. Maar als je het niet in je budget hebt zitten om een schakelbak add-on aan te schaffen naast de TSS Handbrake+, dan is het dus ideaal om toch de handrem om te kunnen zetten in een sequentiële schakelpook. Alle racesturen hebben tegenwoordig hoogwaardige schakelflippers op het racestuur zitten die ook natuurlijk ook sequentieel zijn. We vinden in dat opzicht de meerwaarde een beetje ver te zoeken.

Als je de TSS Handbrake+ puur en alleen aan gaat schaffen omdat je een schakelpook wilt hebben in plaats van de schakelflippers op je stuur. Dan raden we je het aan om naar de Thrustmaster TH8A of TH8RS Shifter Add-On te kijken. We denken namelijk dat je hier veel meer plezier aan hebt voor je geld. Dit neemt niet weg dat deze handrem die tevens als schakelpook fungeert een beest van een pook is.

2 Constructie & Design

De TM TSS is gemaakt van 90% metaal en aluminium. Een deel van de overige 10% bestaat uit de rubberen knop die aan de bovenkant van de handrem zit bevestigd.

Het feit dat het van 90% aluminium en metaal gemaakt is zorgt ervoor dat je een knoest van een apparaat in huis haalt die niet kapot te krijgen is. Dat zal ook wel moeten omdat we hebben gemerkt dat we er toch vaak redelijk lomp mee omgaan. Dit komt misschien omdat we het gewend zijn om in de auto als we een beetje aan het crossen zijn, we nogal met een flinke ruk de handrem intrekken.

We raden het dan ook iedereen aan om vooral in het begin niet al te locht aan de handrem te trekken. Ook al kan je door middel van de schroeven de handrem stevig vastschroeven aan je playseat of cockpit, vergeet niet dat de handrem niet aan een auto van een paar ton zit vast geschroeft 😉 De handrem is trouwens ook nog eens een 1:1 schaal replica van originele Sparco apparatuur.

3 Compatibility

Als je een Windows PC, Playstation 4 of Xbox One hebt dan hoef je je geen zorgen te maken. De TSS Handbrake+ is daarmee compatibel. Maar heb je bijvoorbeeld een Playstation 3, dan moeten we je teleurstellen. Helaas heeft Thrustmaster de handrem niet met de PS3 compatibel gemaakt. Zorg er dus wel voor dat je de “Plus” uitvoering hebt. Ander kom je bedrogen uit, want de standaard uitvoering is alleen met de PC compatibel.

De games waarmee de handrem compatibel is vindt je voor jouw console of pc terug op de support site van thrustmaster. De racesturen waarmee de TSS Handbrake+ compatibel is:

Playstation 4

Xbox

  • TS-XW
  • TX-Series

PC

  • Alle (Thrustmaster) racesturen

Thrustmaster TSS Handbrake+ Kopen?

Klik op onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen