Thrustmaster TH8A Shifter Add-On – Tandje D’rbij!

Thrustmaster TH8RS Shifter Add OnDe Thrustmaster TH8A Shifter Add-On is een multifunctionele Add-On om toe te voegen aan je racestuur en Playseat. Ben je uitgekeken op alleen maar kunnen schakelen met de sequentiële schakelflippers op je racestuur? Dan is de TH8A Shifter dé oplossing.

De TH8A Shifter is compatibel met de PC, PS3, PS4 en Xbox One. De 13cm hoge schakelpook heeft een H-Patroon met 7+1 versnellingen voor een realistische schakel ervaring. Je heb tevens de mogelijkheid om een kapje op de bak te monteren zodat je de shifter in een sequentiële schakelpook omtovert. Voor de PC zijn we er achter gekomen dat je van de shifter ook nog eens een handrem kan maken.

Nadat je deze Shifter op je Sim hebt geïnstalleerd is het enige verschil met het echte werk dat je na het racen geen deur hoeft open te gooien om uit te stappen.

Thrustmaster TH8A Shifter Kopen?

Klik op onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen

1 De Thrustmaster TH8A Shifter

De shifter zorgt voor puur race plezier. Je weet in no time de juiste versnellingen te vinden en de weerstand die je voelt bij het schakelen voelt realistisch aan en is desnoods ook nog aan te passen.

De shifter beschikt, net als vele andere Thrustmaster apparaten, over HallEffect AccuRate Technology. Dit zorgt ervoor dat je geen last hebt van ‘dead zones’ en het mechanisme in de shifter geen last heeft van mechanische slijtage.

We vinden de shifter wel pas een meerwaarde als je een pedalenset hebt met 3 pedalen zoals de T3PA of T3PA PRO. Dus met een koppelpedaal. Want anders is het nogal een dure puppy. Combineer de Thrustmaster TH8A Shifter met het BT LED Display van Thrustmaster om je set en je race ervaring compleet te maken. Helaas is de shifter niet draadloos. Deze sluit je aan met een usb kabel die 2 meter lang is.

2 Het ontwerp

Het binnenwerk, de schakelpook en de klem zijn gemaakt van 100% metaal. Dit merk je ook in het gewicht. Want de shifter weegt maar liefst 2,3 kg. Het is dus zeker geen plastic kinderspeelgoed wat je in huis haalt. Het overige materiaal is van rubber en plastic zoals het sequentiële kapje en de rubberen dop om de shifter op zijn plaats te houden.

Je bevestigd de TH8A Shifter met de klem aan je playseat, wheel stand of bureau. Zolang het blad maar niet dikker is dan 5,5 cm of dunner dan 1 cm. Thrustmaster heeft ook nog schroefdraden in de body van de shifter gebouwd zodat je de shifter ook eventueel kan vastschroeven. Je zet dus met de schroefdraden de klem vast of je schoeft de shifter vast op je payseat.

De knop van de schakelpook kan je ook nog eens vervangen door knoppen van echte schakelpoken. We hebben dit zelf nog niet geprobeerd omdat we de standaard knop er prima vinden uitzien en meer dan voldoende comfort verzorgd

Kortom, het is een robuuste shifter die een aardig stootje kan hebben. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er zomaar iets afbreekt of de shifter stuk gaat. En hij ziet er ook nog eens leip uit!

3 Thrustmaster TH8A Shifter Compatibiliteit

Je sluit de shifter aan met een USB kabel of met de DIN kabel van 2 meter lang. Maak je gebruik van een console? Dan gebruik je de DIN kabel. Heb je een racestuur voor de PC en ga je de Shifter daarop aansluiten? Dan gebruik je de USB kabel.

De shifter is compatibel met:

  • PC: Alle beschikbare Thrustmaster racesturen
  • Xbox One: Thrustmaster TX Racing Wheel
  • PS3 & PS4: T150 RS, T300 RS, T500 RS, T-GT, T300 Ferrari GTE Sturen en Ferrari F1 Stuur

Thrustmaster TH8A Shifter Kopen?

Klik op onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen

4 Special Feature: Van je Shifter een Handrem maken (PC)

Verander de shifter naar analoge modus en BAM! Je hebt van je shifter een handrem gemaakt. Kekke! Ideaal als je dus een rally game aan het spelen bent.

Schroef de shifter aan de bovenkant los zodat je de binnenste kolom 90° kan draaien. Zorg er hierbij voor dat de eerste en tweede versnelling aan de bovenkant zitten. Dit werkt niet als je de sequentiële schakel kap op de shifter hebt zitten.

Daarnaast moet je de driver downloaden als je dit nog niet gedaan hebt.

  1. Download hier de driver
  2. Zorg dat je Firmware up to dat is
  3. Ga naar de properties (control panel) van de Shifter
  4. Zet de analoge modus van de shifter aan
  5. Schakel in de game de handrem in

Deze fijne jonge man legt het allemaal nog een keer stap voor stap aan je uit.

5 Standaard Meegeleverd

6 Ook handig van Thrustmaster

Thrustmaster TM Racing Clamp

Thrustmaster TH8A Shifter Kopen?

Klik op onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen