Thrustmaster T80 Review | Budget BaasInstap Racestuur

De Thrustmaster T80 Racestuur is het instapmodel van Thrustmaster. Bij dit racestuur zitten plastic pedalen inbegrepen en de T80 heeft een officiële Playstation licentie. Dit betekend dat het stuur compatibel is met alle games op de playstation 3 & 4.

Met deze Budget Baas in handen race je met precisie over je favorieten circuits. Voor de prijs vinden wij de Thrustmaster T80 de beste optie om op goedkope wijze voor het eerst te gamen met een racestuur en hij laat de Hori Apex ver achter zich, maar is niet opgewassen tegen de Thrustmaster T150 RS PRO of de Logitech G29.

Met budget racesturen moet je eigenlijk niet te veel letten op wat er allemaal niet op het stuur zit, maar juist wat je wél krijgt voor de prijs. En dat is een zeer degelijk en duurzaam racestuur voor je playstation 3 & 4 of je PC die heerlijk is voor je zelfvertrouwen in racegames. Je blaast zo een paar seconde van je rondetijden af.

1 Voordelen

  • Stevige bevestiging (klem)

  • Voor Windows, Playstation 3 & Playstation 4

  • Officiële Playstation licentie

  • Makkelijk switchen tussen PS3 & 4 met knop op de base

  • 200 Graden draaihoek

en Nadelen

  • Cheap pedalen

  • Plastic schakel flippers

  • Geen Force Feedback

  • Geen draadloze verbindingen

Thrustmaster T80 Kopen?

Klik op onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen

2 Feeling & Ontwerp

De Thrustmaster T80 is een uitstekend racestuur voor iemand die graag de feeling wil ervaren van gamen met een racestuur ter vervanging van de simpele controller. Zonder dat het een aanslag is op je bankrekening.

Het stuur ligt lekker in de hand, heeft een prettige afmeting, een goede grip met dank aan de rubberen coating op het stuur de niet over het hele stuur heen gevouwen zit. De diameter van het stuur is wel minder dan die van de midden- en topklasse racesturen. Dus heb je grote, lompe mannen klauwen, dan gaat het bedienen van het stuur wellicht een pijnpunt worden. Maar voor kids en mensen die geen abnormaal grote handen hebben is er niks aan het handje.

Het is geen lompe knoepert zoals bijvoorbeeld de Speedlink Black Bolt. Binnen de prijsklasse is dit een van de best vorm gegeven sturen. Uitstekende bouwkwaliteit van het stuur voor de prijsklasse. We kunnen het niet genoeg benadrukken.

De schakel flippers zijn weliswaar van plastic, maar ze voelen stevig aan en geven je dat lekkere clicky feeling. Metalen flippers zijn veel vetter (duh). Maar de plastic flippers op de T80 voelen toch sterk aan en niet fragiel. Bij andere budget sturen merk je namelijk nogal eens dat de plastic flippers te dun zijn en makkelijk af kunnen breken.

3 Inbegrepen Pedalen

Het geld voor de ontwikkeling is overduidelijk in het stuur gestoken. Het lijkt wel een beetje te compenseren voor de chille feeling en ervaring van het stuur. Op de pedalen zit aan de onderkant wel rubberen coating voor de grip. Maar de pedalen zijn zo licht dat het heel makkelijk verschuift. De rubberen dopjes aan de onderkant zijn niet genoeg om dat te voorkomen. Zeker als je eenmaal in je racegame bent gezogen en je op de rem moet stampen of i.d. Ga je hem op het tapijt plaatsen? Koop er dan dus maar meteen een pak ductape bij om de pedalen vast te zetten.

Het grootste pluspunt van de pedalen is de weerstand in de rem. Deze is aanzienlijk beter dan concurrerende racesturen met inbegrepen pedalen in de prijsklasse tot €100.

Je kunt de pedalen omdraaien als je dat wilt om ze wat hoger te maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een kruiskop. Handig extraatje voor degene die net wat grotere voeten hebben.

4 Ezie oordeel

Het is een budget stuur met alleen de nodige functies die je nodig hebt om een lekker potje te kunnen racen. Zie het als een lean, clean racestuur zonder alle extra tierelantijntjes.

Ben je op zoek naar een racestuur voor onder de €100,00? Dan is dit “as good as it gets.” Meer racestuur per euro zijn we nog niet tegen gekomen. Dit stuur is voor de leek, beginner of mensen die geen zotte bedragen willen uitgeven.

Thrustmaster T80 Kopen?

Klik op onderstaande Affiliate links voor de meest up to date aanbiedingen