Spirit of Gamer Pro 2 – Speelgoed Racestuur

Voor een racestuur waar serieuze Force Feedback op zit moet je echt niet kijken naar een stuurtje onder de €100. Spirit of Gamer verkoopt het product als zijnde een racestuur met Force Feedback. Maar het is eigenlijk een belediging voor het concept van Force Feedback. Het is meer een Haptic feedback (trilfunctie) die in het stuur zit gebouwd.

Op de PS4 en Xbox wordt het stuur niet als racestuur herkent en kan je ook geen gebruik maken van de flippers. Je zult het dan moeten doen met het schakelpookje of een van de vele knoppen die het stuur rijk is. Maar dat haalt wel de charme van een racestuur met schakel flippers weg.

Wil je een keer een racestuur proberen om te kijken of gamen met een racestuur wat voor je is en wil je niet meer dan €100 uitgeven? Doe jezelf een groot plezier door naar de Hori Apex of Speedlink Trailblazer te kijken. Want voor volwassenen is dit stuur gewoon niet geschikt. Het is echt een stuurtje voor kinderen. Dus doe er een grote strik omheen en maak je zoontje of je neefjes dolblij met een stuur. Kunnen ze alvast oefenen voor het grotere werk ;).

De pedalen werken maar daar is ook alles mee gezegd. Er zit geen weerstand in dus het voelt bij lange na niet als echte pedalen. Maar een racespel spelen met pedalen is nog altijd beter dan een knopje op een controller indrukken.

Verder kan je de gevoeligheid van het stuur en de trilfunctie aanpassen en wordt het stuur met een simpele USB aangesloten op je console. Met de zuignappen zet je het stuur vast op je bureau of tafel. Let wel op dat je dit op een schoon en vlak oppervlak doet want anders werken die zuignapjes niet. Dit is je enige optie want een simpele klem zit er niet bij.

Kortom: Dit is een simpel racestuurtje met pedalen en pookje die je moet zien als een speelgoed racestuur voor de kleintjes.