Speedlink Trailblazer – Goedkoop Racestuur

Eerlijk is heerlijk, en eerlijk is eerlijk, de Speedlink Trailblazer is een schoolvoorbeeld van budget racestuurtjes. En over school gesproken, het wordt nergens aangegeven, maar we vinden dit racestuur met schakelpook en pedalen eigenlijk alleen een racestuur geschikt voor kiddo’s en tieners.

Het is een klein stuur, de pedalen zitten dicht op elkaar. De pedalen schuiven met gemak over de vloer als je met een klein beetje kracht het gas in trapt en het materiaal is behoorlijk pauper. Misschien dat we té veel écht goede racesturen in handen hebben gehad om de Speedlink Trailblazer serieus te nemen als serieus racestuur.

Speedlink Trailblazer Goedkoop Racestuur met Pedalen en Pook

1 Voordelen

 • Euro knaller

 • Inclusief Versnellingspook

 • Geschikt voor Windows, Playstation 3 & 4 en Xbox One

 • 3 Verschillende settings voor gevoeligheid

 • Keuze tussen schakelpook en flippers

 • Super cadeau voor kiddo’s

en Nadelen

 • Geen draadloze verbindingen

 • Geen Force Feedback

 • Lichte pedalen die verschuiven

 • 180 graden draaihoek

 • Geen klem inbegrepen, alleen zuignappen

2 Features Speedlink Trailblazer

Quick Handling mode.

Als je de draaihoek van het stuur terug zet van 270 graden naar 180 graden is je handelingssnelheid kleiner. Kort door de bocht: je hoeft maar de helft van de stuurbeweging te maken om hetzelfde effect teweeg te brengen in de game.

Gevoeligheid Deadzone

De deadzone is het stukje waarin het stuur geen reactie heeft vanuit het center van het stuur. Je kan deze reactieloze zone kleiner of groter maken. Er zijn zeven verschillende standen die je via het stuur in kan stellen. We raden het je aan om hem meteen op de gevoeligste stand te zetten. Dus met een minimale deadzone. Anders moet je het stuur bijna voor de helft omdraaien voordat de beweging opgepakt wordt, en dan hang je al in de muur.

Gevoeligheid Pedalen

Je kan ook de gevoeligheid van het rempedaal en gaspedaal instellen. Maar dit heeft niets te maken met de weerstand die de pedalen geven. Er zijn zeven verschillende standen beschikbaar.

Stuurgevoeligheid

Voor de stuurgevoeligheid geldt hetzelfde. Je hebt zeven verschillende standen. In de handleiding staan de toetsencombinaties die je nodig hebt om de stuurgevoeligheid, deadzone gevoeligheid en de gevoeligheid van de pedalen in te stellen.

Toewijzen functies toetsen

Door de start en opties knop tegelijkertijd in te drukken kan je de toetsen zelf configureren. Je kan trouwens ook zonder pedalen racen, je kan er namelijk ook de flippers voor gebruiken. Dus mochten de plastic pedalen het begeven, dan kan je het stuur nog altijd blijven gebruiken.

3 Design & Feeling

De feeling is niet beter dan die van een bord bami als je hem vergelijkt met een van de beter racesturen. Die vergelijking is ook misschien niet helemaal een fair fight omdat de betere racesturen minimaal €100 tot €300 duurder zijn. Maar het staat wel vast dat het materiaalgebruik goedkoop is en dus ook zo aanvoelt. Alles is van plastic op de rubberen grip op het stuur na. Pas ook op met het schakelpookje, die voelt heel fragiel aan. Dus als je daar iets te lomp mee omgaat kan het zomaar zijn dat hij afbreekt.

4 Ezie Oordeel

De Speedlink Trailblazer is goedkoop klein stuurtje. Hij is niet gemaakt voor de fanatieke racer of iemand die een serieus wil racen en de Trailblazer aanschaft om te kijken of het gamen met een stuurtje iets voor hem/haar is. Want als je hem daarvoor aanschaft blaas je de Trailblazer hoogstwaarschijnlijk weer linea recta retour naar de winkel.

De prijs kwaliteit verhouding is in orde. Maar dat zegt niet heel veel omdat hij zo goedkoop is. Het is gewoon geen fijn stuur als je een klein beetje serieus een racespel wilt spelen. Je zult dan toch echt naar een ander stuur moeten zoeken.

We raden de Speedlink Trailblazer wel aan voor kiddo’s en jongvolwassenen die er nog wel een hoop plezier aan kunnen beleven.