Speedlink Black Bolt – Budget Racestuur voor de PC

De Speedlink Black Bolt is een van de goedkoopste manieren om je game ervaring een upgrade te geven door je keyboard en muis te vervangen met een racestuur. Voor nog geen €50,00 zit er bij dit racestuur de pedalen inbegrepen en heb je een volwaardig product in huis.

Dit stuur koop je niet omdat hij een gigantische sexappeal uitstraalt. Hij ziet er namelijk nogal een beetje als een lompe geit uit. Maar dat maakt de Black Bolt van Speedlink wel weer goed in features. Zo heb je een Cruise Mode, zelf in te stellen functies voor de knoppen en pedalen, af te stellen gevoeligheid en trilfunctie.

Speedlink Black Bolt Budget Racestuur voor PC

Net als de Speedlink Trailblazer is dit een relatief klein formaat racestuur en gemaakt van goedkope materialen. We vinden de Black Bolt net zoals de Trailblazer, beide van Speedlink, geen geschikt racestuur voor gamers die vele uren zullen maken met het racestuur.

Het stuur is volledig gemaakt van hard plastic. Er zit dus geen rubber op het stuur dat zou zorgen voor meer grip. We zien dit bij bijna alle racesturen terug tegenwoordig, ook de budget racesturen. Maar bij de Black Bolt is dit dus niet het geval.

Voor deze prijs waren we wel aangenaam verast door de reactie en gevoeligheid van het stuur. Er zit een kleine deadzone op (1% van de draaihoek) en het stuur reageert adequaat waardoor we de Black Bolt een betere keuze vinden voor de PC dan de Trailblazer. De Trailblazer is voor alle platforms geschikt en de Black Bolt alleen voor de PC. Dus als je het racestuur alleen voor de PC gaat gebruiken moet je echt deze nemen en niet de Trailblazer.

Ga je wat fanatieker door de bochten blazen en heb je het stuur niet op een extreem gladde ondergrond staan, dan ga je de zuignapjes tijdens het racen los horen poppen. We snappen niet waarom er niet gewoon een simpele klem bijgeleverd wordt zodat je het stuur gemakkelijk en écht stevig vast kan klemmen.