Fanatec Clubsport Shifter SQ V1.5

De Fanatec Clubsport Shifter is een High end simulator schakelbak gemaakt van 100% metaal. Je betaald voor de shifter €265,00, en dat is niet niks. De schakelbak heeft een strak mat zwart design met een titanium grijze pook. Je krijgt standaard twee verschillende knoppen bij de schakelbak. Eentje gebruik je voor de sequentiële modus en de ronde knop gebruik je in H-Patroon modus.

Fanatec Clubsport Shifter SQ V1.5
Fanatec Handrem, Shifter en Klem op tafelblad

Sequentieel & H-Patroon

Gemakkelijker om te schakelen tussen Sequentiële Modus of H-Patroon kan Fanatec het ons niet maken. Aan de zijkant van de shifter zit een schakelaar die je maar om hoeft te zetten en het is gepiept. Bij de TH8A shifter van Thrustmaster kan je ook kiezen tussen Sequentieel of H Modus. Maar daar moet je eerst nog wat gereedschap voor uit je kast trekken en het speciale kapje erop hannesen. Dit is dus stukken makkelijker. Pas wel uit en kijk wel op. De punten van de groeven boven de schuifknop zijn scherp. Haal je klauwen er dus niet aan open als je in alle haast die schuif heen en weer schuift.

In H-Patroon modus heb je 7 versnellingen en een achteruit versnelling. Om hem in zijn achteruit te zetten moet je de schakelpook indrukken. Zo voorkom je dat je per ongeluk een verkeerde versnelling in pompt in het heetst van de strijd en wellicht je race in iRacing verliest tegen Max Verstappen of Lando ‘memelord’ Norris. 😉 Je kan trouwens ook de weerstand van de schakelpook aanpassen.

Je krijgt twee verschillende knoppen voor je schakelpook. Eentje voor de Sequentiële modus en een voor H-Patroon. De Heptic feedback kan je aanpassen. Dit doe je door je inbussleuteltje te pakken en de daarvoor bestemde schroef af te stellen op je persoonlijk voorkeur. Deze zit aan de linker kant van de Shifter, Links bovenin. Zorg ervoor dat je pook in de neutrale stand staat. Anders sluit de schroef die de druk aan moet passen niet aan op de betreffende socket in de body van de shifter.

Pluspunten

  • Snel schakelen tussen sequentieel en H-Patroon

  • Solide Duitste Bouwkwaliteit #Duurzaam

  • Compatibel met alle Fanatec Wheel Bases

  • Krachtige weerstand die aanpasbaar is

Minpunten

  • De prijs

Compatibility

De shifter sluit naadloos aan op je Fanatec alle Fanatec bases. Als je de shifter als stand alone product wilt gebruiken zal je helaas een aparte Clubsport USB Adapter nodig hebben.

Als extra optie heeft Fanatec je de mogelijkheid gegeven om de pook compatibel te maken met alle conventionele pookknoppen en pookhoezen. Je kan dus in de winkel gewoon een knop kopen die je vervolgens op je shifter kan monteren als je de shifter nog een wat wilt pimpen.

Monteren

Je kan de Clubsport Shifter op verschillende manieren monteren op je cockpit of bureaublad. Aan alle vier de zijkanten kan je de shifter monteren op je Playseat cockpit indien je deze hebt. Ook aan de onderkant zitten vier schroefdraadgaten om hem te hard mounten. Heb je geen cockpit of wil je geen gaten gaan lopen boren in je cockpit? Dan kan je de klem aanschaffen die speciaal voor de shifter gemaakt is.

Als je voor een volledige immersion wil gaan en de Clubsport Handbrake er bij aanschaft, dan kan je deze direct op de Shifter monteren. Je kan dan dus de shifter op de klem monteren en de handrem weer op de shifter.

Specificaties

Gewicht: 3,15 kg

Diepte: 28 cm

Breedte: 18 cm

Hoogte: 38 cm

Handleiding

Support Pagina

Clubsport Shifter Kopen